Men Resist Green Behavior as Unmanly

Even testen of deze uitkomst ook voor Nederlanders geldt: wie vindt duurzaamheid onmannelijk?!

6 vind ik leuks, 4 reacties7 maanden geleden

People power

Terugkijkend op het afgelopen jaar zien we ook een boel hoopvolle ontwikkelingen. Zie hier 12 verhalen hoop en verzet uit 2017!

6 vind ik leuks, 0 reacties8 maanden geleden

We hebben zojuist onze nieuwsbrief voor oktober verstuurd! Bekijk hem hier: http://mailchi.mp/750820b54975/transitie-nieuws Wil je ook een keer in de twee maanden alle nieuwe dingen uit de transitiewereld te weten komen, inspirerende verhalen horen en interessante evenementen in je inbox? Meld je dan..

1 vind ik leuks, 0 reacties9 maanden geleden

Energieopwekkende geluidsschermen Heijmans langs A50

Bouwbedrijf Heijmans gaat geluidsschermen bouwen die energie opwekken. De bouwer zal ter hoogte van de A50 bij Uden over een totale lengte van 2 kilometer geluidsschermen plaatsen, waarvan 400 meter bestaat uit de energieopwekkende schermen. Begin 2018 starten de werkzaamheden, waarna de energieopwekkende..

12 vind ik leuks, 1 reacties9 maanden geleden

Utrecht gaat aardgaskraan geleidelijk dicht draaien

Utrecht begint met het aardgasvrij maken van de stad. De wijk Overvecht-Noord geeft de aftrap. Het gaat hier om ruim 6600 woningen met een gasaansluiting. Het meerjarenplan van de gemeente moet uiterlijk 2030 zijn afgerond.

8 vind ik leuks, 0 reacties10 maanden geleden

Buurtcommunities #22: De buurt rond

Woensdag bij Pakhuis de Zwijger in Amsterdam: Hoe maak je een circulaire economie in de buurt?

8 vind ik leuks, 0 reacties10 maanden geleden

Grist.org

De beste telefoon? Degene die je al hebt! (Oftewel, waarom je die nieuwe iphone helemaal niet nodig hebt.)

22 vind ik leuks, 0 reacties10 maanden geleden

Een goed actie-idee van Loesje…?

15 vind ik leuks, 2 reacties10 maanden geleden

100 Acts Video 1

De Britse komiek Mark Thomas organiseerde in een jaar 100 kleine protestacties. In deze video zie je onder andere een mini-auto race door vrouwen bij de Saudische ambassade en een sticker-actie bij Tesco.

0 vind ik leuks, 0 reacties10 maanden geleden

Bezorgde burgers ontmaskeren ‘groen’ kinderfestival Generation Discover van Shell

“Geen kolen, olie en gas, bij ons in de klas!” Dat was de boodschap van ruim 80 ouders, kinderen en bezorgde burgers aan minister Bussemaker. Met een klimaatparade in Den Haag op zaterdag 30 september vroegen de burgers aandacht voor de groeiende invloed van de fossiele industrie op basisscholen..

6 vind ik leuks, 0 reacties10 maanden geleden

Wijze woorden van Loesje.

16 vind ik leuks, 0 reacties10 maanden geleden

NOS op 3

De start-up WasteBoards maakt skateboards van gerecyclede plastic flessendopjes: “Echt waarde toevoegen aan afval en zorgen dat mensen dat board nooit meer wegdoen.” Voor een exemplaar zijn bijna 1000 dopjes nodig. Die doppen worden ingezameld door het KNGF, de stichting voor blindegeleidenhonden.

21 vind ik leuks, 3 reacties10 maanden geleden

Groente & Fruitkalender

Hoe milieuvriendelijk is aubergine eigenlijk in september? Op deze handige website zoek je het zo op.

1 vind ik leuks, 0 reacties10 maanden geleden

Amerikaanse steden slepen olieconcerns voor rechter om klimaatverandering

Grote olie- en gasconcerns zoals Shell, ExxonMobil en BP worden door de Amerikaanse steden Oakland en San Francisco voor de rechter gesleept. De steden vinden onder meer dat de bedrijven moeten meebetalen aan waterkeringen die als gevolg van de stijgende zeespiegel nodig zijn om de steden in de nabije..

15 vind ik leuks, 0 reacties10 maanden geleden

Municipalities Project - Transition Network

Wij zijn voor het internationale Muncipalities in Transition project op zoek naar voorbeelden van lokale initiatieven die structureel samenwerken met de gemeente. Heeft er iemand een tip?

0 vind ik leuks, 0 reacties10 maanden geleden

Klimaatklappers

Een helder overzicht: met welke handelingen kun je de meeste impact maken om CO2-uitstoot te minimaliseren?

20 vind ik leuks, 1 reacties10 maanden geleden

New Democracy #22: Christian Felber: The Common Good Economy

Wil je meer leren over een alternatieve economie? Vanavond is Christian Felber in Pakhuis de Zwijger. Hij bedacht de Gemene-Goed-Economie, een radicaal andere economie waarin het gemene goed centraal staat in plaats van financiële winst. Het evenement is gratis; je moet je wel even registreren.

5 vind ik leuks, 0 reacties10 maanden geleden

Exploring REconomy Ecosystem #1 -- blended event

Om 15.00 vandaag kun je online meedoen met een blended workshop over REconomy. Blended betekent dat de workshop zich in persoon (op de Transitie Conferentie in Duitsland) en tegelijk online afspeelt. Een bijzonder evenement dus! Je kunt je registreren door op de link hieronder te klikken.

0 vind ik leuks, 0 reacties11 maanden geleden

De Balie TV

Vanavond komt een unieke groep experts bijeen in De Balie in een 6 uur durende interviewmarathon over het klimaat. Yoeri Albrecht, Femke Halsema en Tijs van den Brink spreken met wetenschappers, kunstenaars, ondernemers, activisten en opiniemakers over de vraag: hoe gaan we om met klimaatverandering,..

1 vind ik leuks, 0 reacties11 maanden geleden

‘De film Demain gaf me positieve energie en hoop op een betere toekomst.’ Naar dit soort films zijn we op zoek! Ken je een inspirerende film? Laat het ons weten in de comments hieronder. Transitie Nederland gaat samen met jullie Huiskamerscreenings organiseren en we zijn nog op zoek naar een inspirerende..

4 vind ik leuks, 5 reacties11 maanden geleden