Germany smashes record as renewables provide 85% of country's total energy

In Duitsland kwam het laatste weekend van april 85% van de benodigde energie uit hernieuwbare bronnen – een record! Het aanbod van elektriciteit was groter dan de vraag, en de meeste kolencentrales stonden uit.

17 vind ik leuks, 2 reacties5 dagen geleden

Tijdlijnfoto's

Een start-up in het Verenigd Koninkrijk wil het eigenaren van elektrische auto’s makkelijker maken een plek te vinden om hun auto op te laden. Mensen met een oplaadpunt kunnen dat, net als bij de populaire website AirBnB, aanbieden op de website, waarna mensen die hun auto op willen laden een tijd kunnen..

2 vind ik leuks, 1 reacties5 dagen geleden

Een bos waar je alles kan eten

Een bos waar je alles kan eten! Lees hier een verslag over een voedselbos in de buurt van Brugge.

12 vind ik leuks, 2 reacties6 dagen geleden

Foto's uit het bericht van Transitie Nederland - voorheen Transition Towns Nederland

Weg met de weggooi-economie!

11 vind ik leuks, 0 reacties1 week geleden

Fossil Free Culture NL

Fossil Free Culture verraste vrijdag het Van Gogh Museum met een prachtige performance om zo de banden tussen het museum en Shell aan de kaak te stellen.

11 vind ik leuks, 0 reacties1 week geleden

Positive Money UK

Inequality: why are the rich getting richer? Dit filmpje legt het in drie minuten uit!

8 vind ik leuks, 1 reacties1 week geleden

Transitie Nieuws

We hebben weer een Transitienieuwsbrief verstuurd! Met interessante toekomstige evenementen, Transitieverhalen en filmpjes.

1 vind ik leuks, 0 reacties1 week geleden

Rens mailde ons met een vraag over infra rood panelen als vervanging van gasverwarming en de transitie naar aardgasvrij, in verband met een pilot in een woonwerkgebouw. Heeft iemand hier ervaring mee?

1 vind ik leuks, 1 reacties1 week geleden

Transitieverhaal: lokaal geld - Transitie Nederland

Lydwien schreef voor ons een transitieverhaal over lokaal geld! Want waarom zouden we dat eigenlijk willen? En wat moeten we ons erbij voorstellen? Lees het op onze website.

5 vind ik leuks, 0 reacties1 week geleden

Uitdagers en aanpakkers - VPRO Tegenlicht

Hebben jullie de laatste uitzending van Tegenlicht al gezien? In deze aflevering worden vijf uitdagers en aanpakkers geportretteerd. Welke veranderingen weten zij, los van instellingen en overheid, voor elkaar te krijgen? Allemaal hebben ze met elkaar gemeen dat ze niet naar de politiek wijzen voor oplossingen…

8 vind ik leuks, 0 reacties2 weken geleden

Milieudefensie

Onlangs kwamen vakbondsleden, klimaat- en mensenrechtenactivisten, boeren, ondernemers, kunstenaars en TT’ers samen op het Weekend van de Nieuwe Economie. Op de agenda: wat is ons gezamenlijke verhaal over eerlijke en duurzame economie, en hoe kunnen we hierin beter samenwerken? Transitie Nederland was..

6 vind ik leuks, 0 reacties2 weken geleden

Westerveld Ruilt

Westerveld Ruilt! 326 mensen gebruiken daar een alternatief betaalsysteem (LETS) om spullen en diensten met elkaar te ruilen. Opgezet door bewoners, in 2011. Een transitieverhaal geschreven door King Thung, sinds 2009 actief bij Transition Town Westerveld en andere initiatieven. Transition Town Westerveld..

11 vind ik leuks, 0 reacties1 maand geleden

Klimaatkoor zingt 'Sing for the Climate' @ Musical Warm-up for the People's Climate March

Op 29 april komen er allerlei verschillende groepen naar Amsterdam voor de People’s Climate March. Het Klimaatkoor is er ook bij en gaat met alle deelnemers aan de mars de Climate Song zingen. Gisteren werd er al hard geoefend. Ook meezingen? Op 28 april is de generale repetitie in Amsterdam. Iedereen..

1 vind ik leuks, 0 reacties1 maand geleden

Energiebedrijf Dong: Geen subsidie nodig voor windmolens in Noordzee

Het Deense energiebedrijf Dong gaat voor de Duitse kust windturbines bouwen waar geen cent subsidie meer bij nodig is!

14 vind ik leuks, 0 reacties1 maand geleden

Intentional Projects Award - Lush Spring Prize

Check hier de lijst met 20 inspirerende projecten die genomineerd zijn voor de Lush Spring Prize. De jaarlijkse prijs wordt toegekend aan projecten die meer teruggeven dan wat ze nemen. Van duurzaamheid naar regenereren dus!

1 vind ik leuks, 0 reacties1 maand geleden

Climate Reality

Wat vinden jullie van deze nieuwe windmolens? Onderzoekers van Stanford zijn ze momenteel aan het uittesten. De futuristische turbines zouden 10 keer meer energie produceren dan oude modellen, zijn goedkoper, en nemen minder ruimte in.

52 vind ik leuks, 6 reacties1 maand geleden

Limburgs gezin gebruikt al jaar thuisbatterij van Tesla: “Ons huis draait op eigen kracht”

Sinds begin september heeft een Belgisch gezin al 42 dagen volledig kunnen leven van de energie die ze zelf opwekken! Door de energie van de panelen op te slaan op de Tesla-batterij in hun woning, kunnen de eigenaars de energie gebruiken wanneer ze willen.

88 vind ik leuks, 6 reacties1 maand geleden

Nine-year-old sues Indian government over climate change inaction

De negenjarige Ridhima heeft de Indiase regering aangeklaagd omdat het land te weinig doet tegen klimaatverandering. Op 24 juni, precies twee jaar na de historische uitspraak in de Nederlandse klimaatzaak, vindt er in de Amsterdamse haven een actie plaats tegen de fossiele industrie. Doen jullie ook..

21 vind ik leuks, 1 reacties1 maand geleden

Sweden Opens World’s First Mall for Repaired and Recycled Goods - Good News Network

In Zweden is een winkelcentrum met alleen maar gerecyclede en herstelde producten geopend!

114 vind ik leuks, 1 reacties1 maand geleden

Gas, we breien er een einde aan

Brei je mee aan de grootste deken voor Groningen en het klimaat? Het is tijd dat we een einde breien aan gas. Een eigen Brei-café organiseren is een leuke, laagdrempelige manier om met je achterban in contact te komen en in gesprek te gaan over de energietransitie.

7 vind ik leuks, 0 reacties1 maand geleden