Food waste hacks to help you waste less this summer

Maak ijsblokjes van restjes wijn die je over hebt (lekker om later mee te koken) of vries druiven die zacht zijn geworden in voor een bijzonder ijsje. Hier vind je nog meer tips om minder voedsel weg te gooien deze zomer.

3 vind ik leuks, 0 reacties3 dagen geleden

To deal with climate change we need a new financial system

Om klimaatverandering tegen te gaan hebben we een nieuw financieel systeem nodig, volgens dit artikel uit de Guardian. Ons geldsysteem is nu gebaseerd op schuld. Als we dat veranderen, verandert ook de verslaving aan eeuwige groei (en die is weer een grote veroorzaker van klimaatverandering). Geld en..

10 vind ik leuks, 1 reacties1 week geleden

Zeven experimenten waardoor mensen de auto laten staan

Zeven experimenten waardoor mensen de auto laten staan.

2 vind ik leuks, 0 reacties1 week geleden

Bright Side

Creatieve ideeën voor oude t-shirts!

25 vind ik leuks, 4 reacties2 weken geleden

Overal vind je nieuwe kansen!

20 vind ik leuks, 0 reacties2 weken geleden

Vorige week organiseerden wij onze eerste Transitiescreening in onze huiskamer! Zoals je kan zien was het erg gezellig.

5 vind ik leuks, 1 reacties2 weken geleden

How Can We Talk About Global Warming?

Hoe vertel jij over klimaatverandering? Dit artikel beargumenteert dat we voor effectieve communicatie over het onderwerp het best zowel de gevaren als de hoopvolle kanten ervan kunnen belichten. Wat werkt er bij jullie? “If I’ve learned anything from my research in social psychology, it’s this:..

5 vind ik leuks, 3 reacties3 weken geleden

How could we cope if capitalism failed? Ask 26 Greek factory workers | Aditya Chakrabortty

Toen de Griekse Viome fabriek in 2011 failliet ging zijn de fabriekswerkers niet naar huis gegaan. In tegenstelling tot de toenmalige eigenaren zijn ze gebleven, en hoe. Als bezetters van hun eigen werkplaats hebben de arbeiders een horizontale organisatie opgezet waarin elke dag opnieuw de taken worden..

24 vind ik leuks, 2 reacties3 weken geleden

Van enkel glas naar een energierekening van 0 - Duurzaamheid

Deze Bart pakt het nog ambitieuzer aan: hij heeft zijn 100-jaar oude huis helemaal verbouwd tot een duurzame woning! Tof dat het ook met zulke oude huizen mogelijk is.

11 vind ik leuks, 0 reacties3 weken geleden

Wat als een gezin zichzelf verplicht 80 procent minder CO2 uit te stoten? - Amsterdam - PAROOL

Parool-journalist Bart van Zoelen gaat met zijn gezin de Parijs-uitdaging aan voor een week: 80% minder CO2 uitstoot. De eerste tips die hij krijgt: ‘s nachts de wifi uit en een besparende douche kop. In komende artikelen beschrijft hij de volgende stappen.

8 vind ik leuks, 1 reacties3 weken geleden

Social Design Award: Transitioning to a Better World - SPIEGEL ONLINE - International

Ook in Duitsland is de Transitie-beweging groeiende: Der Spiegel schreef er een leuk (Engelstalig) artikel over.

5 vind ik leuks, 0 reacties3 weken geleden

Où trouver une initiative de transition? – Réseau Transition.be

Feest bij onze zuiderburen: Wallonie telt sinds kort 100 Transitie initiatieven! Wat voor initiatieven zoal? Check de website!

13 vind ik leuks, 0 reacties4 weken geleden

Santorso in Transizione

“Eerst vroegen we mensen in ons dorp wat ze nodig hadden, daarna gingen we kijken wat ons transitie-initiatief kon bieden om aan die behoeftes tegemoet te komen”. Inspiratie van Giulio Pesenti Campagnoni, initiatiefnemer van het succesvolle transitieproject Santorso in Transizione (noord Italië).

5 vind ik leuks, 1 reacties1 maand geleden

Zo kan het onderwijs kinderen wél tot kritische burgers opleiden

Met het burgerschapsonderwijs is het in Nederland slecht gesteld, stelt Johannes Visser van De Correspondent. Leerlingen wordt voortdurend verteld wat goed of fout is, maar worden niet tot kritische burgers opgeleid. Tijdens een les van groep 7 van een basisschool in Nootdorp leerde Visser dat het ook..

11 vind ik leuks, 3 reacties1 maand geleden

HuffPost

Dit bedrijf maakt mooie kleding van stofresten. Zelfs de kleinste beetjes afval, zoals stukjes garen, worden gebruikt – bijvoorbeeld om papier van te maken.

22 vind ik leuks, 1 reacties1 maand geleden

Post-Fossil City

Hoe zou een stad eruit zien die niet verslaafd is aan fossiele brandstoffen? Deze vraag stelde Urban Futures Studio aan designers, architecten, fotografen en andere creatievelingen. Tot 31 juli kun je in het Standskantoor in Utrecht de tien meest inspirerende en innovatieve ideeën bekijken.

5 vind ik leuks, 0 reacties1 maand geleden

Je tuin laten verwilderen is goed voor het klimaat

Heb je een tuin en komt het er nooit zo van, al dat tuinieren? Goed nieuws! Volgens dit artikel is je tuin laten verwilderen goed voor het klimaat.

37 vind ik leuks, 2 reacties1 maand geleden

The Importance of Not Being Miserable (About the Fate of the Planet or Anything Else)

“A certain level of worry and alarm are useful if your house is burning down. But no one can live long under the stress of constantly escaping a fire. Problems unlikely to be resolved in a short period of time must be approached with a degree of equanimity that will allow you to still thrive and enjoy..

2 vind ik leuks, 0 reacties1 maand geleden

REconomy's Fiona Ward discusses the Totnes Local Economic Blueprint

Als je de economie in jouw stad echt wilt verduurzamen van onderop, hoe begin je dan? In veel steden in Engeland zijn mensen begonnen door met diverse partijen in de stad een LOCAL ECONOMIC BLUEPRINT op te stellen. In deze manual kun je lezen hoe je dat doet: http://www.reconomy.org/wp-content/uploads/2017/06/How-to-do-a-Local-Economic-Blueprint2.doc.pdf

1 vind ik leuks, 0 reacties1 maand geleden

The Right To Wind In Your Hair - Cycling without age

In Denemarken is een beweging ontstaan waarbij vrijwilligers bewoners van bejaardentehuizen een ritje geven in een rikshaw. Zo hebben de oudere mensen een leuk uitje en leren de vrijwilligers hun stad en gemeenschap op een andere manier kennen.

45 vind ik leuks, 1 reacties1 maand geleden