Over

Het Transition Towns (TT) -concept gaat over oplossingen en laat zien hoe je die zelf organiseert. Het doet een beroep op de eigen inzichten, wijsheid, creativiteit en ervaringen van gewone mensen. Kortom: Transition Towns zijn gebaseerd op de kracht van de lokale gemeenschap. TT-initiatieven hebben een ambitieus doel: je eigen stad, wijk, dorp of streek voorbereiden op de combinatie van een minder fossiele brandstoffen en de klimaatcrisis. Dit noodzaakt ons tot een omschakeling waaraan wij samen met veel plezier bijdragen naar draagkracht en vermogen.

Nieuws uit de wereld van TransitionTowns

Transitie in Middelburg

150613 Kerngroep in Middelburg, Lynn gezelschap
Dit is transitie in… Middelburg! De Transition Town Treasure Hunt leidde ons deze maand naar de wijk de Griffioen, waar we ontvangen werden door Bert, Ella, Els, Marien en Jos. En wow, wij waren onder de indruk van de grootte en continuïteit van een groep georganiseerde bewoners die daar al 25 jaar bezig is!

Lees meer

 

Nieuws over duurzaamheid

GEWONNEN!

Urgenda had een rechtszaak aangespannen tegen de staat over het huidige klimaatbeleid van de overheid. Urganda heeft de zaak gewonnen. Uitspraak van de rechter: de Nederlandse Staat is verplicht zich te houden aan een minimale reductie van jaarlijkse CO2-uitstoot van 25% ten opzichte van basisjaar 1990 (18:29 min.).

Of bekijk de compilatie van de rechtzaak (4:33 min.)

 

 

We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.

From The Blog

TT Treffen 2016 vindt plaats in De Rots in Boxtel

Tijdens de kerngroep vergadering van 13 juni jl. in...

Transitie: gewoon doen! Wat ga jij deze week voor kleine grootste dingen doen?!

...

Transitie in Middelburg

Dit is transitie in… Middelburg! De Transition Town...

Read More